Brit gasztroinfluenszer próbálta ki a magyar gulyást: imádta!

2025. május 12. 21:33

Megettem három tányérral, de ha elém tennének még egyet, azt is megenném – jelentette ki Trenny.

2025. május 12. 21:33
null

Tízezernél is több feliratkozója van annak a brit gasztroinfluenszernek, aki magyar ételeket és édességeket kostól meg. A Tranny nevű vlogger korábban kóstolta már a Negro cukrot, a túrórudit és a lángost is, de most szintet lépett. Ezúttal a gulyásleves volt terítéken, amit saját maga, bográcsban készített el. 

A vlogger végül három tányérral is elfogyasztott a hagyományos magyar ételből, jól láthatóan nagyon ízlett neki. „Megettem három tányérral, de ha elém tennének még egyet, azt is megenném” – jelentette ki.

 

***

Nyitókép: képernyőfotó/YouTube

 

Összesen 78 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
OneiroNauta
2025. május 13. 13:52
A negró Negrót eszik...
rizotto
2025. május 13. 13:31
"csihi-puhi Főzök én olyan gulyáslevest ami kétszer csíp!" Az miért jó? Mi értelme egy túlfűszerezésnek? Más ízt nem is érzel. Az ízek, zamatok nem az erőről, méretekről és mennyiségekről szólnak, hanem az egyensúlyról.
Mindenhova
2025. május 13. 12:31 Szerkesztve
5m007h 0p3ra70r->Mindenhova 2025. május 13. 02:03 Kihagytad a logikát ahogy az idézett véleményformálóid is. A középkorban kb. senkit nem érdekelt az étel neve, elkészítése, főleg a leírása, csak manapság. Főztek valamit, amitől jóllaktak oszt jóvan. A logika mégis azt diktálja, h. a gulyás mint olyan, marhahúsból készült. Ez az egyetlen fix pont. A gulyás aki a gulyát őrizte, kizárt, h. azzal foglalkozott,h. michelin csillagos étellé fejlessze eledelét. Annyit tudunk még biztosan, h. a török hódoltságkor került be a magyar étrendbe a füszerpaprika, illetve a burgonya a XVIII. sz. vége felé érkezik Mo.-ra. De! Még mindig, te is kevered a két ételt. A gulyás nem azonos a gulyáslevessel. Utóbbi valószínűleg a legújabb kor találmánya. A gulyások meg kb. sóban-vízben esetleg törökborssal, vöröshagymával megfőzték a húst (legtöbbször szárított húst használva) és megették. Mondjuk akkor még a marha nem volt megmérgezve kemikáliákkal mint manapság, gyaníthatóan az íze is egy másik világ volt.
SyncBaer
2025. május 13. 09:23
Nem kell ebbe nagyon belemerülni olvtársak. A gulyásleves a magyar polgári konyha remeke, nem kitalálták, hanem kialakult. A XIX. sz. elején kezdett elterjedni, akkor kapta a nevét is, aminek semmi köze a marhacsordához, az elnevezés a foglalkozást űzőkről "ragadt" rá, mert jól hangzik. Bármilyen szaftos húsból készülhet és ahogy bármelyik ételünk, úgy a gulyás is változott, finomodott, tartalmasabb lett az idők során. Éppen ezért nincs is olyan leves, hogy "gulyás", hiszen az elkészítés módja (bogrács-, pince-) a hozzávalók alapján (marha, birka, sertés), sőt még tájegységenként is eltérő jelzőt adnak hozzá: csángó-, szegedi-, puszta gulyás). Az, hogy ízlik ennek a fiatalembernek és jó hírét viszi a világba, annak pedig örüljünk, mert a rossz már körbefutotta a világot, amikor a jó még csak a cipőjét fűzi.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!